15 Nisan 2010 Perşembe

Gainsbourg

Film festivalinde izlediğim en iyi filmlerden birisiydi galiba, Gainsbourg (Vie heroique)..Sanırsam francophone okullarda okuduğumdan ve sürekli fonda çalan Edith Piaf ve Gainsbourg şarkılarıyla yetiştiğimizden.. Eric Elmosnino, Gainsbourg karakteri ile özdeşleşmişken, çizgi roman yazarı Joann Sfar'ın ise ilk filmi.
Asıl adı Lucien daha küçük bir çocuk ama büyük bir özgüven ve farklı hayal dünyası ile büyümüşde küçülmüş bir ufaklık.Filmi izlerken sürekli mırıldandığım şarkılar ve animasyon ile renklenen hayal dünyasına kendimi kaptırışım. Bu arada hep Kadıköy'deyken Rexx sinemasında yapılan Film festivali bu sene Kadıköy sinemasına alınmış, ama yeni salonunu çok sevdim diyebilirim.. Daha geniş ve daha yüksek, eskisinden çok çok daha farklı.
Filmde, Baby Pop, Bonnie & Clyde,  Je t'aime moi non plus, Nazi Rock ... gibi daha bir çok şarkı yer alırken çoğunun Eric Elmosnino'nun kendi sesi olması Gainsbourg'a çok benzemesinin yanı sıra sesinin de yer tutması casting'in yerinde bir seçim yaptığını gösterdi. Filmde bir sürü sigara sahnesinin olması yanında sigara getirmeyen Ece'nin film çıkışı direk eve gidip tüttürmesine sebep oldu.....
Ama Couleur Cafe'yi  de söylemek isterdim.. ^^
P.S Bir de Jane Birkin, Babylon'a konsere geldiğinde orchestrasının rehberliğini yapmıştım. Birkin'i ise her geldiğinde alan Hazal..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder